Over ons

TopiaTeam B.V., opgericht in 1986, is een gerenommeerde onderwijsinstelling die landelijke typecursussen verzorgt. TopiaTeam ontwikkelt toegankelijke lesmethodes die ‘serious gaming’ als uitgangspunt hebben. Het doel hiervan is een saai leerproces te transformeren in een spannend, uitdagend én leerzaam spel, met de deelnemer in de hoofdrol. Dankzij de jarenlange ervaring van het onderwijzend team heeft TopiaTeam zich ontwikkeld tot een betrouwbaar en gerenommeerd instituut dat garant staat voor betaalbare typecursussen.
 

Over TypeTopia
De online typecursussen van TypeTopia zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Romer van Bavel, oprichter en directeur van Instituut TopiaTeam, had de wens om de offline type-opleidingen om te zetten in betaalbare, digitale typecursussen. In 2008 lanceerde hij, in samenwerking met online marketing bureau Eyos, de eerste Nederlandse digitale typecursus: TypeTopia

TypeTopia is gebaseerd op de nieuwste online technieken en inzichten van webbased trainingen en kunstmatige intelligentie. De speciaal ontwikkelde oefenvormen trainen de reflexen, met als resultaat dat de deelnemer stap voor stap blind leert typen. De hoogwaardige technologie maakt het mogelijk om per individuele cursist een persoonlijk leerpad bij te houden. Deze nieuwe vorm van training op maat leidt aantoonbaar tot hogere resultaten. 
 
 
Feiten & cijfers
Sinds de lancering van TypeTopia hebben meer dan 100.000 deelnemers in de leeftijd van 8 tot 12 jaar zich geregistreerd voor de gratis proeflessen. Tienduizenden kinderen hebben de typecursussen van TypeTopia inmiddels met succes afgesloten. Het slagingspercentage ligt bij TypeTopia op maar liefst 90 procent. Het unieke lesprogramma, de uitdagende animaties, de avontuurlijke verhaallijn en de mogelijkheid om overal in te loggen maken TypeTopia tot een zeer gewaardeerd cursusprogramma.
 
Uit een onlangs gehouden klantonderzoek (onder 900 kinderen en ouders) wordt de typecursus van TypeTopia beoordeeld met een 8,2. De deelnemers zijn het meest tevreden over:
  • de mogelijkheid om kennis te maken met TypeTopia door gratis proeflessen (58%)
  • de toegankelijkheid van een webbased cursus (51%)
  • de interactiviteit van de cursus (44%)
  • de gunstige cursusprijs (36%)
  • de geschiktheid voor kinderen met dyslectie (27%)

Samenwerkingsverbanden
TopiaTeam is overtuigd van de succesvolle lesmethodes op het gebied van serious gaming en zal zich hierin blijven ontwikkelen. Daarnaast deelt het instituut graag haar kennis en expertise met andere partijen om hen verder te helpen. Zo is in samenwerking met dyslectiespecialiste Talitha Mohr een speciale TypeTopia typecursus voor dyslectische kinderen ontwikkeld. En in 2009 ontwikkelde TopiaTeam in opdracht van eduVIP een typecursus voor mensen met een visuele beperking. eduVIP (www.eduvip.nl) is een project van de onderwijsinstellingen Bartiméus, Sensis en Visio.